• En serie av barnebøker fra Bibelen hvor alle karakterene er dyr

  Av Haakon Lie

Løven av Juda: Del 1

INTRODUKSJONSBOKEN

Velkommen til den første boken i Løven av Juda serien. Denne boken introduserer universet og lar deg møte de fleste kjente heltene i fra Bibelen, og noen ukjente helter du kanskje ikke har hørt så mye om.

180 sider.

Forhåndsbestill den første boken

Møte noen av heltene

Her vi du møte alt fra baby Moses i sivet til løven av Juda som gav livet. 

 • Løven Jesus

  Jesus kalles for Løven av Juda

  Løven er dyrenes konge, og Jesus er kongenes konge. Fra den første til den siste boken i Bibelen kan vi lese om Løven av Juda som er vår seierherre.

 • Gasellen Ester

  Gasellen er Israels nasjonaldyr

  Israel blir kalt for Eretz Hatzvi. Det betyr “Gasellens land”. I Bibelen er gasellen kjent for sin skjønnhet, akkurat som Ester ble kjent for sin skjønnhet. Hun var modig og reddet sitt folk.

 • Pelikanen Peter

  Peter var stor i kjeften som en pelikan. 

  Pelikanen er en fiskerfugl som dykker etter fisk. Den mater sine barn fra det store nebbet sitt. Pelikanen har vært brukt som symbol på den kristne kirken, som gir sine barn næring.

 • Honninggrevlingen Samson

  Honninggrevllingen er verdens mest modigste dyr.

  Akkurat som Samson så angriper honninggrevlingen løver og den elsker honning. I tillegg dreper den giftige kobraslanger, selvom den ikke er større enn en røysskatt.

 • Strutsen Maria Magdalena

  På hebraisk kalles strutsen for “ørkenens datter”.

  Strutsen har et klagende skrik om natten, og Maria gråt dypt og inderlig da Jesus døde. Men hun løp inderlig som en struts da hun kom med nyhetene om at Jesus var stått opp igjen.

 • Bien Debora

  Debora betyr “honningbie” på  hebraisk.

  Dronningbien er leder for hele bisvermen sin. På samme måte var Debora leder og en profet for Israel. Biens brodd er vond å bli stukket av. Men honningen den lager er søt, slik som Guds ord.

 • Flodhesten Moses

  Flodhesten er kjent for sitt mektige gap.

  Når flodhesten åpner munnen er den livsfarlig med nesten 1 meter lange hjørnetenner!  Og den er det mest bråkete dyret i hele Afrika. Et perfekt dyr på Moses som talte imot Farao, eller krokodillen som Bibelen kaller han.

 • Ulven Paulus

  Paulus er fra ulve-stammen.

  I Bibelen kaller Jesus følgerne sine for sauer. Ulven er en fiende for sauene. Jesus brukte til og med ulven som et bilde på farene følgerne hans ville møte på. Paulus forfulgte de kristne. Men han ble som en gjeterhund.

 • Oksen Josef

  Villoksens horn.

  I Bibelen blir Josef kalt for en okse med mektige horn. Han var dyktig i alt han gjorde og ble kjent for sin visdom i landbruk. Og merkelig nok så har Egypt en oksegud for landbruk og fruktbarhet.  

 • Fennekreven Elia

  Fennekreven er skapt for ørkenlivet i Israel.

  Fennekreven er det eneste rovdyret i Sahara som kan leve lenge uten fritt vann. Elia sørget for en lang tørketid i landet, og han hørte Gud godt. Fenneken har de største ørene, i forhold til hodet, av alle dyr. Med dem kan reven høre veldig godt.

 • Flekkulven Josva

  Flekkulven er en hundeart som er ekstremt trofast til flokken sin. 

  Josva var trofast til Guds løfter og han ledet flokken sinn inn i løfteslandet. Flekkulvene er ikke veldig sterke. Men de er blant dyrerikets beste jegere fordi de samarbeider så godt. 

 • Berbersauen Samuel

  Berbersauen har store kraftige horn. 

  Moren til Samuel, Hanna, kunne egentlig ikke få barn. Men hun ba veldig, og fikk barn til slutt. Da takket hun Gud og sa: “Høyt er mitt horn”.  Horn betyr kraft og styrke i Bibelen. 

 • Hulepiggsvinet Filip

  Hulepiggsvinet er Israels største gnager.

  Filip sa til vennen sin at han hadde funnet Messias. Han som de hadde gravd og lett etter i Guds ord. Men egentlig var det Jesus som hadde funnet dem.

 • Grevlingen Natanael Bartolomeus

  Både grevlingen og hulepiggsvinet er begge gravende dyr.

  De er landskaps ingeniører. Og de forandrer landskapet rundt seg. De som følger Jesus skal også være med på å forandre verden rundt seg, så Guds rike kan bli bygd.

 • Skarven Andreas

  Skarven er en fiskerfugl.

  Og en nær slektning av pelikanen. Skarven har vært et bilde på Kristus. Etter den har dykket stiller den seg på land for å tørke vingene sine. Når den brer ut vingene ligner den på et kors. 

 • Eselet Tomas

  Tvileren Tomas var villig til å gå i døden med sin frelser.

  Esler er svært forsiktige dyr. Hvis noe føles utrygt, vil de plante føttene i bakken og nekte å bevege seg. Eseleieren må derfor tålmodig jobbe med å få eselet til å stole på seg.
  Jesus var tålmodig med alle disiplene sine gjennom all deres tvil og frykt. Og Tomas stolte på Jesus. Derfor var han også villig til å gå med han til farlige plasser. 

 • Stripehyenen Matteus

  Som Matteus er hyener svært mislikte dyr.

  Matteus var en skatteinnkrever. De var kjent for å være grådige og tok ofte mer enn de trengte. Matteus var hatet og utstøtt av jødene. Det har alltid vært krig mellom løver og hyener. Men løven Jesus brydde seg ikke om at Matteus var skatteinnkrever eller en hyene. Jesus ville ha han og utvalgte han.